Televisiepresentator Hugo Symons in beeld

Bierbeek, dinsdag 16 juli 2013, zon. Ik bel aan bij de (weliswaar) ‘open’ rijpoort. Ik ben er welkom, zoveel is duidelijk.
Enkele minuten later zit ik op een terras dat me doet denken aan ‘Villa Felderhof’: zwembad, mooie bloemen, een prachtige hond. “La douce France” in Bierbeek.
Overigens zou Hugo Symons de geknipte persoon zijn voor dergelijke televisie: als geïnterviewde of als interviewer. Aangenaam, rustgevend gezelschap.
Bij deze kiezen we voor de eerste setting. Hugo praat openhartig over ‘zijn werkleven’. Omdat dit gesprek zo overvloedig en rijk is, neem ik de vrijheid om hem op verschillende ‘ogenblikken’ op deze blog aan het woord te laten. Hij imiteerde sportjournalisten toen hij klein was en op internaat voerde hij ook al sketches en toneeltjes op. Hier neemt hij ons alvast mee naar zijn televisieverleden: 40 jaar sportjournalist, HT&D moppentapper, …

Ik heb bewust gekozen om geen inserts in zijn verhaal te plaatsen. Zo kunnen we ons meer focussen op zijn ‘verhaal’. Weinig monteren, alles zo ‘zuiver’ eerlijk proberen houden. Vandaar soms achtergrondgeluid. Af en toe trippelt de hond, Arco, rond de tafel of geeft me likjes. De taal, de sfeer, de ‘wellevendheid’… het doet me denken aan mijn vroegere toneelleerkracht Nora Snyers.

Hugo is en blijft een vakman met veel eerbied voor zijn leermeesters, ex-medewerkers en collega’s die ‘spelen met taal’ belangrijk vinden. Hij praat o.a. over: Maurice Dieudonné ,  Hubert Van de Vijver ,  Jef Van Riet (academie),  Hein Nackaerts , Jef Rademakers ,   Guido Depraetere ,   Jef Cassiers , Ludo Maes

De dag na dit interview wordt Ludo Maes begraven. De vaste cameraman geweest bij Hugo. Dit is een vreemd voorval…
Dank je wel Ludo en Hugo.  Allebei met een ‘u’ en een ‘o’       😉

Hartelijk dank, Hugo, en tot verder op deze blog!

Neem zeker ook een kijkje op zijn website:  Hugo Symons.

Meer op deze blog over Hugo Symons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s