Pol Ameye in Zanzibar

Wie is Pol? Inwoner van Bierbeek, landelijke omgeving. Hij neemt zowel hier als in Zanzibar een bepaald engagement op. Meer bepaald in Jambiani. Hij probeert zowel zuid-, als noordwerking  te doen: kenmerk van de 4depijler. Witte zandstranden bekoren hem kort en daarom trekt hij meteen het dorp in. Een opmerkelijk contrast tussen rijke hotels, de beach en het schrale dorp waar mensen proberen te overleven, treft hem het meest. Hij is geboeid door de manier van leven en zoekt er als scheikundeleerkracht contact met de plaatselijke school. Gelukkig spreekt men ginds wat Engels, maar Swahili is de meest gesproken taal. Hij probeert er te leven als “Jambiaan” tussen hen. Concreet werkt hij er te velde: aanvankelijk is het een bescheiden actie (lab in orde brengen), later andere disciplines (ict, medisch centrum, landbouwproject, andere scholen).

Pol verkoopt schilderijtjes (door de schilderacademie uit Vaalbeek gemaakt) en wafels om geld in te zamelen. Ook enkele leerkrachten van hier voelen interesse om de secundaire school verder te helpen.

In een volgend verslag horen we meer over rituelen, een gek aapje, de relatie tussen NGO’s en 4depijler, … Tot dan, Pol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s