Jos Engelen supporter van Enzo Wouters

Op Bremt Kermis juniores koers stond voor dag en dauw Jos Engelen tegenover café Vandervelpen. Zondag 4 augustus 2013 Wielerbond Vlaanderen te Bremt: een zonnige dag begint. Jos volgt al twee jaren de renner Enzo Wouters. In deze reportage verklapt Jos ons een en ander over het opkomend talent: Enzo Wouters. “Carlo Bomans selecteerde 9 of 6 renners  voor de internationale wedstrijden, waaronder Enzo”, vertelt hij.  “21 landen waren er vertegenwoordigd. Ze worden behandeld als profs, zitten op hotel en krijgen voortdurend begeleiding van de ploeg.”
Jos volgt ook Jan Bakelants als supporter.


Hij ziet dit parcours wel zitten voor Enzo. “Maar alles hangt van Enzo zelf af. Of de benen mee willen.”
Ik laat hem alleen zodat hij Enzo kan onthalen. Jos’ douche in zijn mobilhome staat klaar. Enzo mag komen. Dit opkomend talent heeft duidelijk een goede entourage: familie, coach en vrienden.

In deze clip kan je op 1′ 30″ meer over Enzo te weten komen: Enzo Wouters, jonge flandrien. (toen nog nieuweling 2012: vanaf 1′ 33″ en 6′ 37″)

Ook Karel Daems wandelt vandaag in de buurt van Enzo Wouters. Karel Daems was provinciale coach en organiseerde bergstages voor wegrenners. Hij ziet in Enzo een sterke troef! “Hij kan alles. Hij traint volgens schema en heeft een sterke discipline”, fluistert hij.  Hij begeleidde onder andere Tom Boonen, Nick Nuyens en Kevin Deweert (van bij de Nieuwelingen tot ze bij de Beloften waren).  Karel was 26 jaar coach van de KBWB afdeling Antwerpen. Daarvoor was hij in 1984,samen met Roger Swerts 4 jaar ploegleider bij de profploeg Roland. Ze namen met de ploeg 2 maal deel aan de Ronde van Frankrijk. Zo zie je dat er “achter de schermen” ook sterke mensen staan. Zijn ganse leven is koers. Zo was hij in 1960 zelf prof. Nu is hij 4 jaar trainer van Enzo. “Van deze gast, Enzo, horen we nog!”

Verder (wieler)verslag van deze Bremt Kermis volgt nog.

Op deze blog kan je weldra meer lezen en zien over het verloop van de wedstrijd. Het Bierbeeks Sportcomité organiseerde deze juniores wedstrijd.

Hugo Symons zou genoten hebben van deze dag.

Langer verslag over deze junioreswedstrijd weldra op deze site: bierbeekinbeeld.be

Succes, Enzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s