Hugo Symons acteur/ zanger

In deze reportage praat Hugo over het dubben van verschillende films. Bescheiden proberen zijn als publieke figuur terwijl de massa geïnteresseerd is in ‘fait divers’ uit het privé-leven. Hugo vertelt ons over de beginjaren 1963 dat hij als ‘kleinkunstzanger’ optrad en soms zelfs met een klein orkestje. Over een goede pianist, Louis Van Rillaer. Hij getuigt over zijn diep respect dat hij heeft voor de acteurs Toon Hermans en  Gaston Berghmans. Ze hebben de timing, de kunst bij het zetten van de pointe van een verhaal, kortom hoe een tekst moet gebracht worden.

TELEVISIEPRESENTATOR HUGO SYMONS IN BEELD

HUGO SYMONS IN HET THEATER En hieronder deel 3.

Als televisiepresentator en toneelacteur ervaart hij iets ‘druk’ bij stand-upcomedians. Mensen die Hugo bijblijven op BRT en op VTM: Maurice Dieudonné, Maurice De WildePros Verbruggen (dubben van films), Fred De BruyneGuido DepraetereMike VerdrenghLeo Neels.

En natuurlijk ook Rik de Saedeleer die hij omschrijft als: “Geroemd, geëerd, bezongen in heel Europa. De beste voetbalcommentator en sportregisseur, tevens een fijne collega.” Wanneer ik de ogen even sluit, hoor ik Rik soms door deze blog-reportages heen.

Dank aan openbare omroep Sporza voor foto

Dank aan openbare omroep Sporza voor foto

Enkele van zijn medewerkers, leermeesters en vrienden verschenen in zijn leven: Frans VerleyenMiel Cools, Filip Van Bogaert (Tuur Wittockx), Louis Van Rillaer, René GysembergAlice Toen,

Hugo’s website

Meer op deze blog over Hugo Symons.

Plaats een reactie