Van Schotse sekte tot zaalvoetbal zonder scheidsrechter: jonge Bierbekenaren maken reportages

Bierbekenaren Tim Bex (24) en Gill Vallons (23) zijn al meerdere jaren bezig met het maken van reportages. Tijdens hun opleiding Journalistiek lieten ze samen met Joris Baestaens (25) al enkele interessante mensen hun verhaal vertellen, maar ook daarbuiten werkten ze aan heel wat creatieve reportages.

Zo trokken de drie vrienden in 2016 naar Schotland, waar ze de Findhorn Foundation, een soort van ecologische commune, in beeld brachten. Van “zingen voor planten” tot “een eigen munteenheid”. In de onderstaande reportage kom je meer te weten over deze Schotse ‘sekte’.

Tim, Gill en Joris zijn ook veel met sport bezig, wat duidelijk te zien is in hun reportages. Zo lieten ze voormalig profvoetballer en OHL-icoon Bjorn Ruytinx aan het woord en kreeg ook de talentvolle veldrijder Laurens Sweeck de kans om zijn verhaal vertellen.

 

Niet alleen de ‘bekende’ sportfiguren worden gehoord, ook de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (www.lzvcup.be), een zaalvoetbalcompetitie waar de jonge reportagemakers zelf in spelen, werd al meermaals origineel in beeld gebracht. Zaalvoetbal spelen zonder scheidsrechter, het lijkt op het eerste gezicht onmogelijk, maar dat blijkt dus niet zo te zijn….

 

Ook individueel trekken de Bierbekenaren er regelmatig met de camera op uit. Zo volgt Gill de opleiding ‘Regie’ aan het RITCS in Brussel, terwijl Tim al meermaals zijn kunnen liet zien op het bekende Schlagerfestival ‘Leive Vloms’.

 

Een vrouw met een wel heel speciale passie, G-voetbal in de lift, … Wie nog meer werk van de jonge reportagemakers wil zien, kan dat hieronder vinden.

Het Nieuwsblad berichtte al eens over hen in 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s